ΠΛΑΚΙΑΣ, ΚΡΗΤΗ

Τα Manolis Apartments βρίσκονται στον Πλακιά, ένα πανέμορφο χωριό στην νότια ακτογραμμή της Κρήτης, που είναι φημισμένο για τις φανταστικές παραλίες του και το φυσικό κάλος της ευρύτερης περιοχής στο νότιο Ρέθύμνο.

Ξεκινώντας ώς μια μικρή συνοικία ψαράδων, ο Πλακιάς αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες σε ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο. Η πρώτη αναφορά στο χωριό έγινε το 1961, στην απογραφή των κατοίκων της χώρας μας, όπου περιγράφεται ως η κατοικία έξι οικογενειών ψαράδων. Αντίθετα η ιστοριά των γειτονικών χωριών που βρίσκονται στους λόφους γύρω από τον Πλακιά όπως η Μύρθιος και τα Σελλιά, πηγαίνει πολύ πίσω στον 10ο αιώνα μ.Χ. Τότε, ο βυζαντινός αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς ο 2ος (961 μ.Χ.) έχτισε δρόμους και γέφυρες για να ενώσει μεταξύ τους τα χωριά.

Manolis Apartments in Plakias Crete

Ο Πλακιάς διαθέτει μια υπέροχη αμμώδη παραλία μήκους 1.3 χμ, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν και άλλες πανέμορφες παραλίες (Σούδα, Δαμνόνι, Αμμούδι, Αμμουδάκι και Σκοινάρια). Προς τα ανατολικά μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Πρέβελης και την μοναδική παραλία της Πρέβελης με το φοινικόδασος και τον ποταμό Κουρταλιώτη που εκβάλλει εκεί.

Για να επισκεφτείτε τον Πλακιά μπορείτε να ακολουθήσετε δύο διαφορετικούς δρόμους, με αφετηρία το Ρέθυμνο και κατεύθυνση από βορρά προς νότο, που διασχίζουν τις βουνοκορφές του νομού και περνούν ανάμεσα από πανέμορφα φαράγγια: στα βόρεια του χωριού το φαράγγι του Κοτσυφού, και στα βόρειοανατολικά το Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Η περιοχή έχει γνωρίσει ήπια τουριστική ανάπτυξη και παρέχει πολλές υπηρεσίες και διευκολύνσεις στους επισκέπτες του όπως οργανωμένες παραλίες, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες και ψαροταβέρνες, ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, super-markets, όλων των ειδών τα καταστήματα, θαλάσσια αθλήματα, αθλήματα εξερεύνησης της πανέμορφης φύσης της περιοχής κ.λπ.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ MANOLIS APARTMENTS ΣΤΟΝ ΠΛΑΚΙΑ

Oι επισκέπτες μας που έρχονται από τα Χανιά (το λιμάνι ή το αεροδρόμιο), θα πρέπει να ακολουθήσουν την εθνική οδό με κατεύθυνση ανατολικά προς το Ρέθυμνο, στο οποίο φτάνουν μετά από απόσταση περίπου 65 χλμ.

Oι επισκέπτες μας που έρχονται από το Ηράκλειο (το λιμάνι ή το αεροδρόμιο), θα πρέπει να ακολουθήσουν την εθνική οδό με κατεύθυνση δυτικά προς το Ρέθυμνο, στο οποίο φτάνουν μετά από απόσταση περίπου 80 χλμ.

Πλησιάζοντας προς το Ρέθυμνο, θα πρέπει να ακολουθήσετε την πράσινη πινακίδα προς την έξοδο της εθνικής οδού με κατέυθυνση το Σπήλι. Θα ακολουθήσετε το δρόμο με κατεύθυνση νότια προς το χωριό Σπήλι, ανεβαίνοντας τα βουνά της περιοχής. Μετά από 17 περίπου χιλιόμετρα, θα στρίψετε δεξιά στη διασταύρωση με κατεύθυνση προς τον Πλακιά και την Πρέβελη.

Θα ακολουθήσετε το δρόμο αυτό και μετά από 500 μέτρα θα φτάσετε στο χωριό Κοξαρέ. Θα συνεχίσετε οδηγόντας, και μετά από 4 χλμ. θα μπείτε στο Κουρταλιώτικο φαράγγι. Το επόμενο χωριό, μόλις 500 μέτρα μετά την έξοδο του φαραγγιού, είναι το χωριό Ασώματος.

Στην έξοδο του χωριού αυτού, θα συναντήσετε μια διασταύρωση όπου θα στρίψετε αριστερά, ακολουθώντας την πινακίδα με κατεύθυνση τον Πλακιά. Μετά από 2 χλμ. θα φτάσετε στο χωριό Λευκόγια.

Θα συνεχίσετε οδηγώντας για περίπου 2,5 χλμ. και θα συναντήσετε νέα διασταύρωση όπου θα στρίψετε αριστερά, ακολουθώντας την πινακίδα με κατεύθυνση τον Πλακιά.

Οδηγόντας 700 περίπου μέτρα θα φτάσετε στο κέντρο του Πλακιά, όπου θα συναντήσετε το πολυκατάστημα Forum και αμέσως πριν από τη γέφυρα θα πρέπει να στρίψετε στο δρόμο δεξιά. Έπειτα θα κατευθυνθείτε ευθεία και στα 70μ. θα φτάσετε στα Manolis Apartments, όπου η οικογένειά μου και εγώ θα περιμένουμε να σας υποδεχτούμε.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ MANOLIS-APARTMENTS ΣΤΟΝ ΠΛΑΚΙΑ